Egy lélek találkozása a természettel

2019. június 2., vasárnap

A Himalája só 6 felhasználási módja, avagy a testre és lélekre gyakorolt gyógyhatásai

Nincsenek megjegyzések


Valószínű sok ember szobájának ékes dísze egy izzó Himalája sós lámpa és nem tagadható, hogy mostanában a rózsaszín Himalája só szuper divatossá vált.
De ennek a sónak az előnyei messze túlmutatnak egy szép esztétikánál: függetlenül attól, hogy fogyasztod-e, alkalmazod a bőrödre, vagy hozzáadod a fürdővizedhez, a rózsaszín Himalája só  számos módon képes hozzájárulni az egészségedhez. Bemutatok nektek hat felhasználási módját ennek az igazán sokoldalú sónak, amivel ti is kitudjátok használni minden előnyét.
Pontosan mi a rózsaszín Himalája só?
A Himalája só egy népszerű, általános megnevezése a Pakisztánból származó Halite-nak, vagy közismertebb nevén a kősónak. A nevet akkor kezdték el először alkalmazni, amikor a különböző cégek értékesíteni kezdték Európában, Észak-Amerikában, Ausztráliában, a 21. század elején. A sót magát Khewra sóbányáiban bányásszák, ami a második legnagyobb sóbánya a világon.


A só általában pirosas vagy rózsaszínű, egyes kristályok pedig áttetszőek vagy fehérek.








A rózsaszín Himalája só előnyei, felhasználási módjai
Lábfrissítő fürdősó
Pink himalájai só segíthet a bőrnek megtartani a nedvességet, ami miatt ideális választás egy kényeztető lábfürdőhöz. Keverjen el 25-30 gramm sót 4 liter meleg vízben és kényeztesse lábát 15 percig áztatva. Ez segíthet enyhíteni fáradt lábainak fájdalmát  egy hosszú nap után. Pihentető fürdőjéhez hozzáadhat magnézium pelyhet is. A magnézium pehely ugyanis lábfürdőként alkalmazva segíti pihenni és regenerálja a testet. Általában véve a magnézium-pelyhek rózsaszín Himalája sóval való kombinálása lehetővé teszi az ásványok jobb felszívódását, és segíthet a bőr hidratálásában.



Készítsen frissítő arcpermetet


Frissítsd fel magad a nap bármelyik pillanatában ezzel az egyszerű DIY arcpermettel: 1 evőkanál rózsaszín Himalája sót és 1 teáskanál magnézium-pelyhet keverj 1 csésze meleg desztillált vízzel, majd adj hozzá 3–5 csepp illóolajat, mint például levendula, borsmenta vagy eukaliptusz, ezt a keveréket pedig töltsük egy 250 ml-es spray-palackba. Permetezheted az arcodra vagy a testedre egész nap, szükség szerint masszírozva a bőrbe.



Bőrradír
A rózsaszín Himalája só, hámlasztó textúrája jóvoltából, selymes, puha bőrt eredményez bőrradírként használva. Ráadásul az amerikai Dermatológiai Akadémia szerint a rendszeres hámlás ténylegesen növelheti a kollagén termelését, a fehérjét, amelynek köszönhetően a bőr sima marad.
A házilag könnyedén elkészíthető bőrradír receptje:
1 csésze finom-vagy közepes szemű rózsaszín himalájai só
 1/4 csésze olívaolaj
10 csepp illóolaj
 Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a nedves bőrbe, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket, elkerülve a sérült bőrfelületeket.



Növelje elektrolit szintjét
A himalájai só elixír egy természetes módja az elektrolit szintek visszaállításának. Keverjünk el 2 csésze tisztított csapvizet, 1/2 csésze friss narancs vagy citromlevével, 1 kiskanál rózsaszín Himalája sóval, és 1 evőkanál mézzel. „Ez hasznos lehet azok számára, akik sokat edzenek, de azoknak is, akik vírusos betegségben szenvednek, mint például a megfázás vagy az influenza” - mondja Dr. Taddiken az amerikai Rockwood Natural Medicine Klinika belgyógyásza.

Magas vérnyomás vagy a vesebetegség esetén, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt növelné a sófogyasztását!











Nyugtatja a begyulladt torkot

Anyunak igaza volt, amikor azt mondta, hogy gargarizáljunk sós vízzel, hogy megnyugtassuk begyulladt torkunkat és enyhítsük a torokfájást. A sós víz segíthet a baktériumok megölésében, a nyálka lazításában és a fájdalom enyhítésében. Csak keverjük össze 1/2 teáskanál finomra őrölt rózsaszín Himalájai sót egy csésze meleg vízzel és már gargarizálhatunk is.




Sószoba
Észrevehetjük, hogy egyre több fürdő kínál Himalája sószobákat. Egyes szakértők szerint enyhítheti az asztma tüneteit. Az elmélet a következő: Amikor az apró só részecskéket belélegezzük, ezek a részecskék felszívják a vizet a légutakból, így tisztítva a nyálkahártyát és csökkenti a gyulladásokat.

Bár még nincs sok bizonyíték a sóterápia (más néven haloterápia) hatásosságára, de az biztos, hogy egy ilyen szobában eltöltött zavartalan 45 perces pihenés igazán feltöltő és egyúttal megnyugtató is.

Egy ilyen szoba meglátogatása előtt mindenképp keresse fel kezelőorvosát, ha bármilyen légzési, szív- vagy vesebetegségben szenved!











Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése